Sport

Élvonalbeli vendég Putnokon, a Tállya már továbbment

Labdarúgás. A megyei selejtezőket követően – amelyek néhány héttel ezelőtt fejeződtek be – kialakult a legjobb 128 mezőnye a labdarúgó Magyar Kupában. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből három megyei I. osztályú klub, az Edelényi FC, a Bogács Termálfürdő, valamint az MVSC-Miskolc került be ebbe a mezőnybe, a többi NB I. B-s csapat – az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC, valamint a Diósgyőri VTK, az NB II.-es Kazincbarcikai SC, továbbá az NB III.-as Termálfürdő FC Tiszaújváros, a Tállya KSE, a Putnok FC, illetve az Ózdi KSC – mellé (az NB III.-as DVTK tartalék nem vehet részt a sorozatban, mert egy sportszervezet csak egy csapattal indulhat, akinek több felnőttegyüttese van, annak a legmagasabb osztályban szereplőt kell a kupára neveznie).

Az alacsonyabb osztályúak

A kupában ezen forduló mérkőzéseit a jövő hét végén, szeptember 21-én és 22-én játsszák. A Ferencváros és a Zalaegerszegi TE elhalasztott bajnoki találkozója miatt ezen két együttes a kupában szeptember 25-én, szerdán csap össze a hétfőn kisorsolt ellenfelével. Az NB I. és az NB II. csapatai még kiemeltek ebben a körben, vagyis egymással nem kerülhettek össze. A párharcok pályaválasztói az alacsonyabb osztályú együttesek. Azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott csapat játszik hazai pályán. A Tállya KSE szerencsés volt, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt kapta volna, de az NB II.-ből kizárt balmazújvárosi gárda a kupában sem szerepelhet, emiatt erőnyerőként nem kell pályára lépnie ebben a fordulóban, majd a következő körben folytatja szereplését.

A többi megyei együttesről: az élvonalbeli DVTK az NB III.-as Érdhez látogat, az ugyancsak NB I.-es Mezőkövesd pedig a Hévíz SK-hoz (NB III.). A másodosztályú Kazincbarcikai SC a BLSZ I-es XII. Kerület Svábhegy FC vendége lesz, míg a Putnok FC (NB III.) az élvonalbeli Paksi FC-vel csap majd össze hazai környezetben. A Termálfürdő FC Tiszaújváros a megyei I. osztályú Villányi TC-nél lép majd pályára, az Ózdi Kohász SC pedig a szintén megyei vonalban, Nógrádban vitézkedő Berkenyénél. A Bogács Termálfürdőnek a III. Ker. TVE (NB III.) jutott riválisként, az MVSC-Miskolc alakulata pedig a Maglódi TC-vel (megye I.) csap majd össze idegenben.

A továbbjutás az előttünk álló fordulóban egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játék­idő végén döntetlenre állnak a csapatok, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha ez sem dönt, akkor tizenegyes rúgásokra kerül sor.  ÉM