Konyha

Receptek

Levendulás baracklekvár Hozzávalók 2 kg sárgabarack, 6 db friss levendula­virág, 50 dkg befőzőcukor, 1 kávéskanál vaníliakivonat, 1 citrom leve  Elkészítés A megmosott barackokat tegyük bele a forrásban lévő vízbe. Amikor hólyagosodik, szűrőkanállal szedjük ki, és ha kissé kihűltek, szedjük ki belőle a magokat és rakjuk bele a passzírozó­gépbe. Tegyünk egy mély tálat alá, és daráljuk bele a gyümölcsöt. A […]

Konyha

Két könnyű recept Húsvétváró magazinunkból

Sárgarépa-saláta Hozzávalók a salátához: 80 dkg főtt burgonya, 2 szál újhagyma, 1 kaliforniai paprika, 5 főtt tojás, 4 savanyú uborka, 15 dkg baromfisonka, 3 db sárgarépa. Hozzávalók az öntethez: 1 tojás, 2 dl olaj, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 3 evőkanál ecetes torma, 1 késhegynyi só,cukor, bors, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál mustár, 1 […]