Megyei körkép

Összeült a paktum irányító csoportja

Taktaszada. Taktaszadán tartott tanácskozást a Taktaköz és Térsége Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportja. A taktaharkányi központú paktum célul tűzte ki, hogy a településen és környékén orvosságot találjon az – évek során – tartósan növekvést jelző munkanélküliség problémájára.

A megbeszélésen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő feladatul jelölte meg a munkahelyteremtések és a már meglevők megtartásának, bővítésének fontosságát.

 

Túlteljesítettek

Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke arról adott számot, hogy az elmúlt években nőtt a gazdasági teljesítmény a megyében, folyamatosak a beruházások, ugyanakkor még problémaként jelentkezik az elvándorlás.

Lórántné Orosz Edit, a ­B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályvezetője a paktum projektjéről, továbbá a vállalt indikátorszámok aktuális adatairól szólt. Elmondta, hogy a 2018. október 31-ig bevonni tervezett létszám 66 fő, ebből teljesült 103 fő (46. hétre már 114 fő). Álláshoz­ ­jutók száma (legalább 6 hónap) tervezett 11 fő, ebből teljesült 22 fő. Az álláshoz jutók közül a támogatás után 6 hónappal állással rendelkezők tervezett száma 5 fő, ebből teljesült 8 fő.

Horváth Anikó projektmenedzser a Taktaköz–Hernádvölgy Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője a projekt feladatairól, előrehaladásáról tartott tájékoztatót. Megjegyezte, a paktum felhatalmazást kapott arra, hogy konzorciumi partnerséget kössön a Taktaköz–Hernádvölgye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-vel a térség munkaerőpiaci szolgáltatásának kiépítése érdekében.  ÉM