Megyei körkép

Első helyen állnak

Mezőzombor. Széleskörű partnerségen alapul és meglehetősen nagy kiterjedésű társadalmi bázisra épít az Onga és Térsége Helyi Foglalkoztatási Paktum, mely szervezet csütörtökön tartotta tanácskozását Mezőzomboron.

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő a munkahelyteremtések és a már meglevők bővítésének fontosságát jelölte meg elsődleges célul.

 

Jó mutatók

Radó Béla mezőzombori polgármester kitért köszöntőjében arra, hogy az általa vezetett településen is tapasztalható az elöregedés, azon fiatalok, akik nem találnak helyben, illetve a környéken megfelelő állást, elhagyják a térséget, tehát valóban napi kérdés a munkahelyteremtés szükségessége.
Török Dezső a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat vezetője arról adott számot, hogy az elmúlt években nőtt a gazdasági teljesítmény a megyében, folyamatosak a beruházások, ugyanakkor még problémaként jelentkezik az elvándorlás, a munkaerő hiánya különösen jelentős az építőiparban, továbbá a vendéglátásban. 
Horváth Anikó az Onga és Térsége Helyi Foglalkoztatási Paktum menedzsere elmondta, hogy a tizenhárom, megyénkben bejelentett paktum közül az ongai áll az első helyen az elhelyezkedési mutatókat illetően.  ÉM