Három elterjedttévhit a redőnyökről

A redőnyválasztás „tudomány”
        
       fotó: ÉM

A redőnyválasztás „tudomány”

  fotó: ÉM

 „Az alumínium­redőny  biztonsági redőny.” – A normál alumíniumredőny nem biztonsági redőny.

Hűség. Nincs MABISZ minősítése, és lényeges különbség nincs közte és egy műanyag redőny közt ilyen téren. Még akkor sem, ha feltolásgátlónak hívjuk azt az elemet, ami a palástot a tengelyhez kapcsolja. A palást feltolását nem igazán tudja megbízhatóan megakadályozni. A motoros alumíniumredőny lehet ebből a szempontból a legjobb: motor ellenében a palást valóban nem tolható fel kézzel. Azonban egy akkus csavarozóval ez a redőny is leszerelhető kívülről néhány perc alatt.

„A sötét redőny jobban sötétít.” – Lényegében ez igaz, de sokszor a hőségre gondolnak ilyenkor az érdeklődők, amikor színt választanak. Általában az a fontosabb, hogy hűvösebb legyen a szoba nyáron, és ne sötétebb. A sötét színek pedig szívják magukba a hőt. Hiába van benne a pur­hab szigetelés. A barna redőnypalást belső oldala akár 80 fok is lehet, míg a világos léc belső oldala kb. 30%-kal hűvösebb marad.

„A redőnymotor luxus.” – Nem feltétlenül az. Néha annyira kicsi a gurtni bevezetésére a hely, hogy nem lehet a gurtnit szabályosan bevezetni. A csere akár fél-, egy évente is esedékes lehet kb. 5000 Ft-ért, míg egy kapcsolós redőnymotor kevesebb mint 20.000 Ft. Érdemes meggondolni. Nagyobb családi házaknál az árnyékolók csoportos vezérlése igen időtakarékos megoldás lehet egy szaladós reggelen. ÉM

A redőnytok elrejtése, valamint a szúnyoghálók külön-külön témakört érdemelnek.

Beszélgessünk tovább a

Bemutatótermünkben ­Miskolcon. Business Center, Szentpéteri kapu 80. ¼ iroda.

Tel.: 70/331-7005,

honlap: 

www.relaxkft.hu


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés