Hogyan válasszunk napellenzőt?

Segítünk a választásban! Fotó: ÉM

Segítünk a választásban! Fotó: ÉM

A perzselő nyári nap ellenszere a „mesterséges árnyék”.

Hűség. Ugye, máris megjelent egy kép a fejünkben? Színes, csíkos, alatta a nagy asztal és a nagycsalád. Ez a KÖNYÖKKAROS NAPELLENZŐ. Akár automatikusan is tud árnyékolni: egy csőmotor és egy fényérzékelős szélvezérlés elvégzi helyettünk a munkát: Óvja a szélkártól a napellenzőnket, de ha a vihar után újra kisüt a nap, kitekeri az árnyékolót. Igazi luxusérzés a 40 fokban a jól árnyékolt terasz egy fárasztó munkanap után. Beleszeretni könnyű, megszerezni nehéz. – Úgy értem, a szín kiválasztása okozhat komolyabb családi megbeszélést. Nem árt egy kis színtan a jó választáshoz: sötét ponyva jól árnyékol, de a meleget is szívja magába. A világos több fényt átenged, de a hővisszaverő képessége is jobb. Minden attól függ, hova kerül a napellenző, és mi a célja.

Erkélyek hatékony árnyékolója a BUKÓKAROS NAPELLENZŐ. Nem csak a szélterhelést bírja jól, de mivel a karok egy köríven mozognak, rendkívül jó szögben, nagy felületet képes árnyékolni.

A VERTIKÁLIS NAPELLENZŐ nem annyira ismert, de 10 emberből, aki erkélyárnyékolót keres, 7 ezt választja, amint megismeri. Széltűrése ennek a legjobb, így akár a 10. emeleten is használható. Ponyva helyett naphálóval is kérhető! Családi házak teraszának is nagyszerű oldalfali árnyékolója, lehet sodronyos vagy sínes megvezetésű is. ÉM


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés