Egy tökéletes ajándék

Egy elegáns nyaklánc kiváló választás Fotók: Kozma István

Egy elegáns nyaklánc kiváló választás Fotók: Kozma István

Az ékszer egyszerre képviseli a múltat, a jelent és a jövőt.

Miskolc. Ajándékot venni nagyon nehéz. Pontosabban olyan ajándékot nehéz venni, amivel biztosan örömet okozunk szerettünknek, ami biztosan elnyeri a tetszését, egyben értékálló is. Egy valamivel azonban nem „hibázhatunk”, ha aranyékszert választunk. Hiszen az arany örök, ékszerként pedig különös varázsa van. Ezt erősíti meg Ádám Dénesné Gabika, a Vajda Dinasztia Ékszerház üzletvezetője is, akivel a közelgő ballagás apropóján beszélgettünk.

 

Életünk végéig elkísérhet

– Az aranyékszer nemes tulajdonságokkal rendelkezik. Nemcsak azért, mert nemesfém, hanem mert egy igazi emlék. Azért adjuk, hogy örömöt okozzunk az ajándékozottnak, egyben azt is szeretnénk, ha gondolna ránk, amikor rápillant. Az aranyékszer egy bensőséges ajándék, ami nem 1-2 hónapra vagy 1-2 évre szól, hanem életünk végéig is elkísérhet szüleink, nagyszüleink féltve őrzött ajándékaként. Ma reggel például amikor készülődtem, én is indíttatást éreztem arra, hogy az édesanyámtól és a nagymamámtól kapott, számomra nagyon kedves ékszereket öltsem magamra – mondja Gabika, és nem véletlen a szóhasználat, hiszen az ékszer öltözteti viselőjét. S egyben „árulkodik” is: az ízlésünkről, értékrendünkről, ily módon is üzenünk a külvilág felé.

A nemesfémmel azonban meg kell barátkozni, meg kell tanulni viselni. A család felelőssége, hogy megismertesse a nagybetűs életbe kilépni készülő fiatalt az aranyékszer értékével, jelentőségével. S ehhez tökéletes alkalom a ballagás – nem véletlen, hogy a mai napig az egyik legnépszerűbb ajándék a középiskolát maguk mögött hagyók számára –, így az anyagi értéke mellett komoly eszmei és érzelmi értéket is jelenthet viselője számára.

 

Fontosak az értékek

– A ballagás az érettségi, s ezzel együtt az érettség előszobája. Az érettségit követő időszak már nem a bulikról szól, hanem arról, hogy kilépünk a felnőtt életbe. Jön az egyetem, a munka világa, ahol fontosak az értékek. Pontosabban már más értékek fontosak, mint az iskolában – teszi hozzá. – Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt arra, hogy lehetőség szerint személyre szabottan ajánljunk ékszert. Ennek érdekében igyekszünk megismerni a leendő viselője személyiségét. Ha meglepetés lesz, akkor az ajándékozót faggatjuk ki a kiválasztott öltözködéséről, stílusáról, kedvenc színéről, arról, hol dolgozik, mit csinál és ezek alapján kínálunk ékszert.

Mint megtudtuk, ballagásra – akár lányoknak, akár fiúknak szánjuk – egyaránt jó választás a nyaklánc (lányoknál a nyakék is), a karlánc és a gyűrű (fiúk esetében pecsétgyűrű). A ballagással azonban kezdetét veszi az eljegyzések időszaka is, hiszen a fiatalemberek előszeretettel jegyzik el ilyenkor a kedvesüket.

 

Minden alkalomra

– A ballagást az elsőáldozás, a bérmálkozás és a konfirmálás időszaka követi, és máris „átlépünk” az esküvők hónapjaiba. Ezen jeles alkalmakra is nagyon szép és bőséges kínálattal állunk vásárlóink rendelkezésére, legyen szó eljegyzési és karikagyűrűről, avagy láncokról és medálokról. De különleges drágaköves ékszerekből is választhatnak az ékszerek kedvelői – mondja.

Ami a lánykérést illeti, leginkább köves gyűrűvel történik, a karikagyűrűt viszont már együtt választják ki a párok. Lehet köves vagy kő nélküli, vékonyabb vagy vastagabb, szögletes vagy extrémebb formájú. Színét tekintve a sárga-fehér kombináció a legkedveltebb, de a fehér-rozé változat is egyre népszerűbb.

– Mindezek mellett az arany befektetés is, hiszen értékálló, sőt, nemcsak megőrzi értékét, hanem folyamatosan többet ér. Az arany régen, és ma is egyet jelent az anyagi biztonsággal – hangsúlyozza Ádám Dénesné Gabika. ÉM

<p class="caption">Kívül ízléses kirakat, belül elegáns üzlet fogadja a vásárlókat </p>

Kívül ízléses kirakat, belül elegáns üzlet fogadja a vásárlókat 

<p>Egy elegáns nyaklánc tökéletes választás Fotók: Kozma István</p>

Egy elegáns nyaklánc tökéletes választás Fotók: Kozma István

Az aranyékszer egy bensőséges ajándék, ami nem 1-2 hónapra vagy 1-2 évre szól, hanem életünk végéig is elkísérhet szüleink, nagyszüleink féltve őrzött ajándékaként.

asdf

asdfasasas

asdasa sasasf

dsgfghgjúűúú dfűúőüöóú

 

asdfasasas

asdasa sasasf

dsgfghgjúűúú dfűúőüöóú

Ékszerbolt és zálogházak

A Vajda Ékszernél rendszeresek az akciók, akár 50 százalékos kedvezménnyel is vásárolhatunk. És amit érdemes tudni: új ékszer vásárlásakor arra is van lehetőség, hogy beszámítsák a meglévő aranyékszert. A Vajda Ékszer két helyen, az Ady híd 5. szám alatt és a Széchenyi utca 117. szám alatt decemberben megnyílt exkluzív ékszerszalonban, a Vajda Dinasztia Ékszerházban várja vásárlóit. Emellett zálogházaik Miskolc szerte megtalálhatóak.

Cikk 1 / 1

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés