Elrabolták egy hölgy táskáját, elkapták őket


               

 

Autófeltöréseket is bevallottak a rendőröknek az ózdi utcai fosztogatók.

Ózd. Elfogták a rendőrök azokat a fiatalokat, akik egy 61 éves hölgy táskáját erőszakkal elvették, miközben a sértettnek súlyos sérülése keletkezett.

 

A földre rántották

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 15 és egy 17 éves ózdi fiúval szemben.

A gyanúsítottak február 13-án 20 óra körül Ózd belvárosában el akarták lopni egy helyi asszony táskáját. A sértett azonban nem engedte el szatyrát, ezért lerántották, így a támadás során súlyos sérülése keletkezett. Az úton­állók a megszerzett táskával együtt elmenekültek.

 

Mindkettőt elfogták

A rendőrök a 17 éves támadót február 14-én a délelőtti órákban Ózdon elfogták, míg társa ellen elfogatóparancsot adtak ki. A 15 éves fiút a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén fogták el a rendőrök február 15-én az esti órákban.

A gyanúsítottak a bűncselekményt beismerték és elmondták a rendőröknek, hogy további autófeltöréseket is elkövettek Ózd területén. A 17 éves gyanúsított helyszíni kihallgatásán többek között megmutatta, hogy merre menekültek a bűncselekmény elkövetése után.

Az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a fiatalkorú rablókat és előterjesztéssel él előzetes letartóztatásuk indítványozására is az ügyészségen. ÉM


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés