Labdarúgás: teremtorna az Avasiban

Pénteken és szombaton az Avasi Gimnázium tornatermében rendezik meg a XXVI. Középiskolás, Fekete László Teremlabdarúgó Kupát. Az eseményen tizenöt miskolci (Andrássy, Avasi, Baross, Berzeviczy, Bláthy, Diósgyőri, Fáy, Földes, Herman, Kandó, Kós, Lévay, Szemere, Szentpáli, Zrínyi), illetve egy kazincbarcikai intézmény (Don Bosco) vesz részt. A küzdelmek pénteken 7.30-tól 17.30-ig tartanak, szombaton 8.30-tól indul az első összecsapás, a díjátadót várhatóan 16.30 táján tartják a szervezők. A csoportok első két helyezett csapata jut tovább, ahol sorsolás után, két négyes csoportba szintén körmérkőzésekre kerül sor, majd a csoportok helyezettjei keresztmérkőzéseken döntik el a helyezéseket.

A névadóról: a DVTK egykori játékosa, Fekete László 1977 és 1979 között négy alkalommal szerepelt a magyar B-válogatottban és egy gólt szerzett. 1979-ben négyszer játszott az olimpiai válogatottban, itt szintén egyszer volt eredményes. Az 1950-ben született csatár a Diósgyőrrel bajnoki bronzérmes (1978–79), Magyar kupa-győztes (1977, 1980) volt és 1994-ben hunyt el.

– Maga a torna már huszonhatodik éve „megy”, Laciról a halálát követő évben neveztük el, a család beleegyezésével – mondta Horváth Imre főszervező. – Úgy tudom, az országban nincs más, ehhez hasonló középiskolás sportos esemény, amely önfenntartó lenne. Meginvitáltuk, és elfogadta a meghívást Fekete László egyik volt csapattársa, Tatár György, az egykori 11-szeres válogatott részt vesz a pénteken 10 órakor sorra kerülő megnyitón.


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés