Jegyzet

Bánhegyi Gábor

Hallgatás

Évkezdő tanácskozást tartottak a parlamenti frakciók. Érdekes lehet az is, mit kommunikálnak kifelé, de az igazán érdekes az lenne, amit befelé mondanak, gondolnak.

Ha az ellenzék nem túlélni akar, hanem kormányváltani, akkor komolyan fel kellene mérniük az erőviszonyokat, ami alighanem meg is történt. A bal- és a jobboldali ellenzék milliméterre pontosan tudja, milyen távol áll attól, hogy önállóan le tudja győzni a jelenlegi kormányt. Ha tartják magukat az ígéreteikhez, akkor akár meg sem kell rendezni a jövő évi választásokat, kidobott pénz, be kell jelenteni az Orbán-kormány újabb négy évét, hiszen láthatóan hatalmas előnyben van a KDNP nélkül is a Fidesz. Annyira szétaprózta már magát a baloldal, nincs értelme ott olyan erőt, politikust keresni, aki hatalmas tömegeket tudna maga mögé állítani a bizonytalanokból, mert ahhoz célok, utak, megoldások kellenének. Ez pedig egyik ellenzéki oldalon sincs jelenleg.

Orbán Viktor évértékelő beszéde erről is szólt. Nem abban, amit mondott, hanem abban, amit szóra sem tartott érdemesnek. A jelenlegi ellenzékről végig hallgatott a miniszterelnök. Minek abból problémát csinálni, ami jelenleg nem az?


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés