A szentpálisok Mézes Mogyorósa lett a nyerő

Kóstolás Fotó: ádám jános

Kóstolás Fotó: ádám jános

Miskolc. Szín, íz, harmónia, küllem. Ezeket vette leginkább figyelembe a zsűri. Erről is beszélt Mátyás Rudolf mesterszakács a tegnapi Miskolc Torta eredményhirdetése előtt munkatársunknak a Művészetek Házában.

Saját ízhatás

– Megnézzük hogy néz ki, hogyan van összerakva, milyen a színe, az íze, amelyeknek passzolni kell a garatban – nyilatkozta, míg a mostani 2017-es Miskolc Torta kapcsán. A mezőnyről elhangzott, hogy „vannak benne nagyon szépek, és vannak benne gyengék”.

– A jó torta? Kinek milyen ízlése van – válaszolta Mátyás Rudolf. – Minden tortának megvan a saját ízhatása: mogyoró, csoki, vanília… Az, hogy hogy van összerakva, miként dominálnak az ízek. Na ez a nehéz.

Galgóczi Ferenc cukrászmester a következőket mondta: – A két véglet van itt, hiszen van olyan torta, amire nagyon büszke lehet, aki készítette, mert ügyes és jó a szakmájában, viszont van gyenge tortácska is, de így komplett a világ – fogalmazott. – Lényeges, hogy a szakmát képviselje és a rangját emelje.

A szervező MIDMAR Nonprofit Kft. ezúttal is miskolci cukrászüzemek, szállodák és éttermek nevezését várta.

– Öt érvényes nevező jelentkezését fogadtuk el ebben az évben, és megtörtént az elmúlt percekben a zsűrizés, megvan a győztes – árulta el Nagy Júlia, a MIDMAR Nonprofit Kft. vezetője, aki kiemelte, hogy a korábbi évek nyilvános eredményhirdetésével ellentétben ezúttal a Máltai Szeretetszolgálatot és a Para Muzsikusokat hívták meg a kóstolóra.

A győztes az idén, azaz a Miskolc Tortája címet a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola remeke nyerte el a Miskolci Mézes Mogyorós tortával. ÉM-JLI


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés