Jótékonysági koncert a modern eszközparkért

Miskolc. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyak Sebészeti Osztálya március 5-én a Miskolci Nemzeti Színház nagytermében jótékonysági koncertet szervez. A széles körű összefogással megszervezett jótékonysági koncert célja a fül-orr-gégészeti és fej-nyak sebészeti osztály eszközparkjának XXI. századi elvárásoknak megfelelő bővítése. Erről is szó volt azon a sajtótájékoztatón, amelyet tegnap a Prónay Gábor Orvosi Könyvtár oktatótermében tartottak.

– Az elmúlt három évben, többek között a Csillagpont-­beruházásnak és a különböző eszközbeszerzésnek köszönhetően is, osztályunk egy országosan elismert és regionálisan is kiemelkedő szerepet játszó onkológiai centrummá nőtte ki magát – nyilatkozta dr. Karosi Tamás Ph.D. osztályvezető főorvos. – Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján csak a szegedi klinikán végeztek több onkológiai műtétet, mint nálunk. Az is mérföldkő volt, hogy a gyerek­ellátást sikerült leválasztani a GYEK-ről és sikerült integrálni az osztály működésébe.

Az osztályvezető főorvos elmondta azt is: a beszerezni kívánt UHD endoszkópos torony és az argoplazma koagulátor használatával lerövidülhet a gyermek- és felnőtt betegek ápolási és műtéti ideje, valamint jelentősen csökkenhet a műtétet követő fájdalom is. Az eszközök beszerzésével az eddig elvégzett – országosan is egyedülálló – beavatkozásokhoz képest a műtéti paletta tovább bővülhet: a Miskolci Fej-nyak Sebészeti Centrum országos központtá válhat az onkosebészet, a koponyaalapi sebészet és a fülsebészet terén is. A jótékonysági koncert programjában egyébként olyan elismert művészek szerepelnek, mint Varga Andrea, Jancsó Dóra, Radnai Erika, Fekete Nándor, Boncsér Gergely és a Reflex Zenekar. ÉM-JLI

Lerövidülhet a gyermek- és felnőtt betegek ápolási és műtéti ideje.

dr. Karosi Tamás

Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés