Az Oroszlánkirálytól a Rómeó és Júliáig

Az előadáson Fotó: MÚ

Az előadáson Fotó: MÚ

Mezőkövesd. Operett- és musicalrészletekkel nyitották meg Mezőkövesden az új évet január 7-én.

A több mint kétórás „Cintányéros cudar világ!” című gálán a Szent László Kórus Egyesület Mezőkövesdi Hang-Stúdió Társulata szórakoztatta a közönséget, akik közkedvelt musicalekből, klasszikus mesékből és operettekből adtak elő részleteket, betétdalokat.

Dalok, zene, tánc…

Az előadás első részében a musicalek kaptak főszerepet. Elsőként Mozerné Horga Stefánia előadásában a Hallelujah című dalt hallgathattuk meg, majd például a Padlás, illetve a Mozart című musicalekből csendültek fel a legismertebb betétdalok. A musicalek álmot és valóságot ötvöző hangulata után a mesék világába csöppentünk. A társulat ötletes jelmezekkel, tánccal fűszerezte a különböző Disney-mesék – a Tarzan, az Oroszlánkirály, a Szépség és a szörnyeteg, a Hercules – örökzöld slágereit. A gála első részének zárásaként pedig a Rómeó és Júlia című darab több betétdalát adták elő.

Az est folytatásában az operettek és magyar filmek slágerei kaptak főszerepet. Felcsendültek egyebek mellett a Van-e szerelmesebb vallomás, a János legyen, a Hétre várom a nemzetinél, az Oda vagyok magáért vagy épp a Ma önről álmodtam című közkedvelt dalok, amelyeket a közönség sokszor együtt is énekelt az előadókkal. A repertoárból természetesen nem maradtak ki a Marica grófnő és a Csárdáskirálynő című operettek közismert részletei sem.

A jó hangulatú, énekes-táncos, szórakoztató estét a gála címadó dalával, a „Cintányé­ros cudar világgal!” zárták. ÉM


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés