Pataki évköszöntő

Hörcsik Erika (balra) és Csatlósné Komáromi Katalin

Hörcsik Erika (balra) és Csatlósné Komáromi Katalin

Idén is vendégül látták az intézményvezetőket és a vállalkozókat.

Sárospatak. A sárospataki Újbástya Rendezvényközpont adott helyet a már hagyományos újévköszöntőnek, ahol a város, a járás vezetője és a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a sárospataki intézményvezetőket és vállalkozókat.

 

Összefogás

– Ha a közös összefogásnak valaha volt értelme, akkor most van – mondta köszöntőjében dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Az elmúlt évben Sárospatak önkormányzata minden eddiginél több pályázatot adott be és ezek közül nagyon sok nyert is, amelynek hozadékát már ebben az évben láthatják majd a sárospatakiak. Ezeknél a beruházásoknál természetesen szeretnénk minél több sárospataki vállalkozót helyzetbe hozni. A hamarosan induló szennyvízprogram és a várprogram hatalmas változást fog hozni Sárospatak életében. A református templom felújítására is sikerült több mint 460 millió forintot szerezni. Ugyancsak jelentős beruházás lesz A Művelődés Háza és Könyvtára épületének felújítása, amelyre több lépcsőben 1,3 milliárd forint jut majd. Hamarosan beindul a sárospataki főiskolai karon a borászképzés, amely segítheti majd a régióbeli fiatalok helyben maradását, hiszen a borászat régóta húzóágazata a tokaj-hegyaljai régiónak. Ugyancsak folytatódhat a fürdőfejlesztés. Csak a tervezésre kaptunk 40 millió forintot, és ha minden jól alakul, akkor nagyjából nyár elején bejelenthetjük a végardói fürdőberuházást, amely ugyancsak eléri majd az 1,3 milliárd forintot.

 

Egyre több ügyfél

– A sárospataki kormányablakban hetente átlagosan 500 ügyfél fordult meg 2016-ban – mondta dr. Komáromi Éva, a Sárospataki Járási Hivatal vezetője. – Ez az ügyfélszám idén alighanem jelentősen emelkedni fog, hiszen januártól mintegy 2000 ügytípust lehet intézni a sárospataki kormányablakban. A napokban megtörtént egy helyfelmérés, amelynek következtében úgy néz ki, a közeljövőben a sárospataki kormányablakban egy NAV-ügyintézési hely is nyílik, ami jelentősen megkönnyítheti majd a sárospataki és a város környéki vállalkozók ügyintézéseit.

– A számos pályázat, amelyet az elmúlt évben benyújtottunk és amelyek közül sokat idén már meg is valósítunk mind azt a célt szolgálják, hogy a városban élők és az idelátogató turisták jól érezzék magukat városunkban – mondta Aros János, Sárospatak polgármestere. – Olyan kiemelkedő látnivalókkal rendelkezünk, mint például a Megyer-hegyi tengerszem, a Rákóczi-vár, a Református Kollégium Nagykönyvtára, a Bodrog és a végardói fürdő. Ezeknek köszönhetően az elmúlt évben félmillió turistát köszönthettünk Sárospatakon, így elmondhatjuk, a régióban nálunk volt a legmagasabb az eltöltött vendégéjszakák száma. ÉM-BG

<p>Dr. Hörcsik Richárd</p>

Dr. Hörcsik Richárd

<p>Goreczky Gergely</p>

Goreczky Gergely

<p>Dr. Komáromi Éva</p>

Dr. Komáromi Éva

<p class="caption">Aros János polgármester (középen) köszöntője Fotók: Jerney Vanda</p>

Aros János polgármester (középen) köszöntője Fotók: Jerney Vanda


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés