A csicsókakrém, amit meg kell kóstolni

Lovas Adrienn  Fotó: ÉM

Lovas Adrienn Fotó: ÉM

Hollóháza. A mezőgazdasági közfoglalkoztatás keretében vágtak neki a csicsókater­mesztésnek Hollóházán. A csicsóka az őszirózsafélék családjába tartozó gumós, évelő gyógynövény. Észak-Amerikából a 17. század elején került Európába.

Hollóháza polgármestere szerint a legnagyobb sikert a különböző kiállításokon az utóbbi időben a saját készítésű csicsókakrémükkel aratták.

Rendkívül könnyen elkészíthető, nagyon tápláló és finom. Még sosem volt úgy, hogy eleget vittünk volna, mindig az utolsó falatig elfogyott – mondja Lovas Adrienn.

Miután a főzés egyik legfontosabb eleme a kóstolás, ezért most a hegyközi csicsókakrém leírásakor nem adunk meg mennyiségeket, mindenki magától kísérletezheti ki, ha kedvet kap az elkészítéshez.

A csicsókagumókat koriander- és mustármagos vízben meg kell főzni, majd villával szét kell nyomkodni. Aki nagyon kényelmes, az turmixgéppel vagy botmixerrel is dolgozhat. Az összetört csicsókához vajat kell keverni, majd lehet ízesíteni, elsősorban sóval és borssal, de mehet bele egy kis mustár és tejföl is. ÉM-BG


Kérjük jelentkezzen be, hogy a teljes cikket olvashassa

Please enter the code

The code is not valid, has been used already or has expired
Levélküldés